Wil je iemand een kaart met een tekst voor fijne feestdagen sturen? Maar wil je het niet zo’n cliché tekst laten worden en wil je dat de ontvanger van de kaart flink kan brullen van het lachen? Schrijf dan een grappige fijne feestdagen tekst op de kaart. Kun je wel wat grappige inspiratie gebruiken voor op jouw kerstkaart? Dan ben je hier aan het juiste adres. Lees gauw verder om grappige inspiratie op te doen voor jouw kerstgroet. Bekijk hieronder de fijne feestdagen humor teksten.

Ontdek de cadeaus bij Bol.com voor:

Vrouwen >>
Mannen >>
Kinderen >>

Meer:

Humor feestdagen

Fijne feestdagen humor teksten voor 2024

Een knipoog naar het afgelopen jaar

Is er in het afgelopen jaar heel wat gebeurt? Een manier om met leuke en minder leuke dingen om te gaan, is door erom te lachen. Je kunt deze informatie dus goed gebruiken voor een grappige kerstgroet. Dit zijn een aantal voorbeelden:

Tegeltje met Spreuk (Tegeltjeswijsheid)- Het leven is als een frikandel, je moet het zelf speciaal maken + Kado verpakking & Plakhanger“Ik hoop dat we het afgelopen jaar maar gauw mogen vergeten! Er staat veel meer pret op ons te wachten in 2024. Veel geluk en de beste wensen.”

“Is het alweer december? De tijd vliegt! Bij deze dus al de beste wensen, een gelukkig nieuwjaar, zalig Pasen en gefeliciteerd met je verjaardag. Zo dat is mooi in één kaartje klaar.”

Een grappig versje

Ook kun je gebruik maken van al bestaande teksten om fijne feestdagen te wensen op een grappige manier. Je kunt bijvoorbeeld op rijm een leuke nieuwjaarswens of kerstgroet schrijven. Gebruik bijvoorbeeld een van de volgende grappige gedichtjes:

“Een glas champagne, een appelflap en oliebol, voor het nieuwe jaar wens ik je al het geluk, veel avontuur en lol!”

“Een Kerst vol knusheid en warmte wens ik jullie allemaal,
Met alle familie en vrienden rondom een feestmaal,
Het nieuwe jaar start vol met liefde en positiviteit,
Hopelijk spreken we elkaar ook vaak, dat is geen belofte , maar een feit.”

Meer fijne feestdagen met humor teksten vind je hieronder.

Humor teksten op basis van kerstliedjes

Kerstliedjes kunnen de inspiratiebron zijn voor jouw grappige tekst op de kerstkaart. Wij helpen je alvast een handje met de volgende voorbeelden:

“O dennenboom, O dennenboom, ik heb mijn gewicht niet meer op toom,
Ik moet haast de weegschaal op, maar ik teveel champagne op,
O dennenboom, O dennenboom, in 2024 blijf ik in toom.”

“Midden in de winternacht, stuurde ik een kaartje,
met een mooie kerstgroet,
helemaal een plaatje.”

Maak van de feestdagen een fijne en gezellige tijd met vrienden en familie. Laat ook iedereen weten dat je tijdens de kerstdagen aan hen denkt, door een leuk kaartje te sturen. Dit hoeft helemaal niet met een standaard afgezaagde tekst, maar dit kan gewoon met een van de bovenstaande grappige teksten voor de feestdagen.

Meer humoristische teksten om fijne feestdagen te wensen

 1. “Moge je kerstverlichting niet zo in de knoop raken als mijn leven dit jaar, maar als dat wel gebeurt, laten we er dan op zijn minst een feestelijke slinger van maken! Fijne feestdagen!”
 2. “Tijdens deze feestdagen beloof ik je dat ik meer lachwekkende grappen zal maken dan mislukte pogingen om een perfecte kerstboom op te zetten. Laten we er een seizoen vol hilariteit van maken!”
 3. “Ik wens je een kerst zo sprankelend en glinsterend als de kerstballen in mijn huiskamer. En laten we eerlijk zijn, die dingen verdwijnen altijd op mysterieuze wijze.”
 4. “Moge je kerstcadeaus net zo geweldig zijn als mijn pogingen om te onthouden waar ik mijn kerstinkopen heb verstopt. Spoiler alert: ik ben ze al vergeten. Fijne feestdagen!”
 5. “Dit jaar beloof ik je dat mijn kerstkalkoen niet zo droog zal zijn als mijn pogingen om indruk te maken tijdens de familiebijeenkomsten. Laten we hopen dat beide lekker sappig zijn!”
 6. “Laat ons toasten op een nieuw jaar vol goede grappen, geweldige momenten en heel veel chocolade. Omdat chocolade het antwoord is, wat de vraag ook mag zijn. Fijne feestdagen!”
 7. “Moge je kerststress zo laag zijn als mijn wilskracht om geen kerstkoekjes te eten voor het ontbijt. Laten we eerlijk zijn, het is een verloren strijd. Geniet van de feestdagen!”
 8. “In deze feestelijke tijd van het jaar wil ik je eraan herinneren dat calorieën tijdens de feestdagen niet tellen. Dus geniet van dat extra stukje taart, die extra lepel slagroom en die extra portie kerstkalkoen. Fijne feestdagen!”
 9. “Moge je kerstcadeaus meer vreugde brengen dan mijn pogingen om de tekst van kerstliederen correct te onthouden. Op dit moment zing ik waarschijnlijk ‘Jingle Bells’ met een paar zelfverzonnen coupletten. Maar hé, het is de intentie die telt!”
 10. “Dit jaar heb ik besloten om mijn goede voornemens voor het nieuwe jaar alvast op te geven. Laten we eerlijk zijn, wie houdt er echt van groene smoothies en vroege ochtendjogging? Laten we gewoon genieten van de feestdagen en ons zorgen maken over goede voornemens in januari. Proost op een geweldig einde van het jaar!”
 11. “Moge je kerst zo magisch zijn als de belofte van een witte kerst in de weerberichten. En als dat niet gebeurt, laten we dan hopen op minstens een dun laagje poedersuiker op de kerstkoekjes. Fijne feestdagen!”
 12. “Dit jaar zal mijn nieuwjaarsresolutie zijn om minder chocolade te eten. Oh, wacht, ik heb net bedacht dat ik helemaal geen nieuwjaarsresoluties ga maken. Laten we gewoon genieten van de feestdagen zonder schuldgevoelens. Cheers!”
 13. “Moge je kerstverlichting helderder schijnen dan mijn pogingen om de weg te vinden in een drukke winkelstraat tijdens de kerstinkopen. Laten we hopen dat je cadeaus net zo schitterend zijn als die lichtjes!”
 14. “Dit jaar heb ik besloten om mijn kerstkaarten op tijd te versturen. En met op tijd bedoel ik voor het einde van januari. Beter laat dan nooit, toch? Fijne feestdagen!”
 15. “Moge je kerst net zo gevuld zijn met vreugde en liefde als mijn kerststronk met slagroom. En laten we eerlijk zijn, er is nooit genoeg slagroom. Geniet van de feestdagen!”
 16. “Tijdens deze feestdagen beloof ik plechtig om minder tijd door te brengen op mijn telefoon. Tenzij ik natuurlijk kerstmemes aan het bekijken ben. Laten we het realistisch houden. Fijne feestdagen!”
 17. “Moge je kerstcadeaus net zo goed ingepakt zijn als mijn excuses voor last-minute cadeau-inkopen. Het is de gedachte die telt, toch? Fijne feestdagen!”
 18. “Dit jaar ben ik van plan om minder te eten tijdens de feestdagen. Nee, serieus. Oké, misschien niet. Laten we gewoon genieten van het heerlijke eten en gezelschap. Fijne feestdagen!”
 19. “Moge je kerst zo vrolijk zijn als mijn dansmoves op kerstliederen. Spoiler alert: ik heb geen dansmoves. Maar laten we toch dansen alsof niemand kijkt! Fijne feestdagen!”
 20. “Dit jaar hoop ik dat je meer cadeaus ontvangt dan ongemakkelijke vragen over je liefdesleven tijdens familiebijeenkomsten. Laten we hopen op een feestseizoen met minimale ongemakkelijke momenten. Fijne feestdagen!”

Ik hoop dat deze humoristische voorbeeldzinnen een glimlach op het gezicht van de ontvanger zullen toveren en dat jullie allemaal een vrolijk en gezellig feestseizoen hebben!

Meer:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *